Судан поиска от ООН  незабавно да прекрати политическата мисия в

...
Судан поиска от ООН  незабавно да прекрати политическата мисия в
Коментари Харесай

Судан поиска от ООН незабавно да прекрати политическата си мисия в страната

Судан изиска от ООН  " неотложно да приключи " политическата задача в страната (UNITAMS), съобщи изпълняващият длъжността министър на външните работи Али Садек в писмо до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, забелязано от Ройтерс.

" Правителството на Судан изиска от Организацията на обединените народи неотложно да приключи задачата UNITAMS. В същото време ние бихме желали да Ви уверим, че държавното управление на Судан е решено да се ангажира градивно със Съвета за сигурност и Секретариата ", написа Садек в писмо, адресирано до генералния секретар Антониу Гутериш.

" Целта на основаването на задачата беше да подкрепи преходното държавно управление на Судан след революцията през декември 2018 година ", написа министърът и прибавя, че работата на задачата по осъществяването на нейните цели " е било разочароващо ".

Запитан за решението на Судан, представителят на Гутериш Стефан Дюжарик съобщи, че писмото е било получено и публикувано до Съвета за сигурност.

На 15 април избухна война сред суданската войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка след седмици на възходящо напрежение сред двете сили по отношение на проекта за консолидиране на Съюз на българските писатели като част от прехода от военно ръководство към гражданска народна власт.

Специалният делегат на Организация на обединените нации в Судан разгласи през септември, че се отдръпва от поста си, повече от три месеца откакто Судан разгласи, че той не е мечтан, след различията сред силите в Судан прераснаха във война.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР